Despre noi

Programul de lucru cu publicul

ATENŢIE! Consulatul României la Zaragoza și toate celelate oficii consulare ale României din Spania realizează servicii consulare numai cu programare prealabilă.
Cetățenii români sunt invitaţi să folosească site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita toate categoriile de servicii consulare de care au nevoie şi pentru a obține o programare.
Detalii privind www.econsulat.ro (click aici).

Urmăriţi pagina noastră de Facebook (click aici) şi canalul YouTube (click aici) al Ambasadei României în Regatul Spaniei pentru a afla cum să folosiţi www.econsulat.ro.

Eliberarea documentelor deja solicitate se face fără programare de luni până vineri, între orele 14.30-15.00

Zile în care oficiul consular va fi închis pentru public în anul 2019

1 Ianuarie (marți) - Prima zi a Anul Nou - sărbătoare legală

2 ianuarie (miercuri) - A doua zi a Anului Nou - sărbătoare legală

24 Ianuarie (joi) - Ziua Unirii Principatelor Române

26 Aprilie (vineri) - Vinerea Mare

29 Aprilie (luni) - Paștele

1 Mai (miercuri) - Ziua Muncii

17 Iunie (luni) - Rusaliile

15 August (joi) - Adormirea Maicii Domnului

22 (vineri) și 25 (luni) noiembrie - Organizarea alegerilor pentru Președintele României - al doilea tur de scrutin

25 Decembrie (miercuri) și 26 decembrie (joi) - Crăciunul

Informațiile consulare sunt disponibile pe www.econsulat.ro, la secțiunea Servicii consulare şi pe avizierele situate la poarta Secției Consulare. De asemenea, informațiile consulare pot fi obținute: 

  • prin e-mail la adresa:
  • prin fax (la numărul +34 976.481.779);
  • telefonic (la numărul +34 976.481.429 - Call-center consular de la Bucureşti) 
  • la biroul de informații situat în incinta Consulatului.

Vă reamintim că, din cauza numeroaselor solicitări telefonice ale cetățenilor români și străini, nu este posibilă preluarea tuturor apelurilor la call-center . De aceea, vă rugăm să folosiți și celelalte mijloacele de comunicare (în special e-mail-ul) pentru contactarea Consulatului sau obținerea informațiilor consulare. Pentru o comunicare optimă, vă recomandăm ca în mesajul pe care il transmiteți să indicați un număr de telefon la care să puteți fi contactat pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la situația dumneavoastră.

Cazurile de urgență pot fi semnalate la numărul +34 663.814.474. Cazurile de urgență sunt considerate următoarele: decesele, accidentele cu victime (de muncă, circulație, etc.), atacurile teroriste, calamitățile, etc.

Pentru a nu bloca linia și pentru a putea acorda asistența necesară în caz de urgență, la acest număr nu se oferă informații consulare!

Program de lucru cu ocazia alegerilor prezidențiale din noiembrie 2019

07.11.2019

ATENȚIE!! Având în vedere implicațiile organizatorice pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, Consulatul României la Zaragoza va fi închis pentru public în zilele de 8, 11, 22 și 25 noiembrie 2019. V…

Eveniment pentru marcarea aniversării a 70 ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului

12.12.2018

Domnul Alexandru Ion Steriu, Consul al României la Zaragoza a participat miercuri 12 decembrie 2018 la ceremonia aniversării a 70 ani de la adoptarea la 10 decembrie 1948 a Declarației Universale a Drepurilor Omului de…

Împlinirea a 10 ani de la înființarea Parohiei Ortodoxe Române din Huesca

09.12.2018

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființare Parohia Ortodoxă Română ”Zămislirea Maicii Domnului” din Huesca a primit la 9 decembrie 2018 vizita Prea Sfințitului Teofil de Iberia, Episcop, Arhiereu Vicar al…